sponsored links

Dynamisch gedefinieerde en klikbare signaalpadfunctie

Hallo allemaal,

Ik ontwikkel een door LabVIEW gebouwde cutomer-toepassing.

Wat ik wil bereiken, is een grafische gebruikersinterface die een signaalpad toont (afbeelding van verwerkingsblokken en verbindingsdraden) die dynamisch kunnen worden aangepast en waarop ook kan worden geklikt.

Ik dacht in gedachten aan een oplossing met een ActiveX-container die een HTML-object bevat. Het HTML-object is een lokaal HTML-bestand met svg-vormen die de verwerkingsblokken en -draden vormen. Helaas is de Microsoft Web Browser ActiveX-container geïmplementeerd in LabVIEW doet geen ondersteuning voor svgen daarom ben ik op zoek naar een andere oplossing ..


Waarschijnlijk is de beste optie voor u de Picture Control VIs. Je kunt ze gebruiken om willekeurige vormen (vakken, lijnen, enz.) Programmatisch te tekenen en je kunt gebeurtenissen met de muis omlaag gebruiken om te weten waar de gebruiker op de afbeelding heeft geklikt en om dingen als klikken en slepen te implementeren.

Houd er rekening mee dat de Picture Control in feite een afbeelding definieert als een reeks opdrachten (opcodes en gegevens) en dat het niet supereffici├źnt is, dus u moet er waarschijnlijk voor zorgen dat u niet eindeloos dezelfde afbeelding wijzigt, maar eerder een basisafbeelding gebruikt en vervolgens voeg daaraan toe.

Een andere alternatieve implementatie voor iets als dit is zoiets als de .NET-picturebox, maar dat is misschien ingewikkelder.

Tags: