sponsored links

HP Photosmart C4599 All-in One: nieuwe router wil SSID-code in de printer invoeren. Geen scherm op de printer om dit te doen. Hoe doe ik het?

Hi

Ik wil draadloos afdrukken. Ik heb onlangs mijn router gewijzigd in een 4G-een en een nieuwe internetprovider. Ik moet de SSID-code van de router invoeren in de printer, zodat deze verbinding kan maken met het draadloze netwerk en verbinding kan maken met mijn MacBook Pro. Oorspronkelijk, toen ik de printer kocht, kon ik de draadloze verbinding opzetten met behulp van een door HP geleverde CD - dit werkt nu niet met Mac OS X 10 El Capitan, ook al heb ik de HP bijgewerkte drivers geladen. De printer heeft geen scherm om de SSID rechtstreeks te veranderen, dus ik neem aan dat ik het op de een of andere manier via mijn Apple-laptop moet veranderen. Ik zou het op prijs stellen als iemand zou kunnen helpen

Clonfert


Groeten @Clonfert,

Bedankt voor uw toegang tot de ondersteuningsforums van HP voor extra ondersteuning! Ik zie dat u de printer wilt installeren via het nieuwe draadloze netwerk. Ik zal mijn best doen om u bij dit probleem te helpen.

Ik heb enkele stappen voor het configureren van de printer via een Adhoc-verbinding geleverd en deze vervolgens geconverteerd naar de infrastructuur. (uw netwerk) Omdat er geen HP-software is om de draadloze installatie uit te voeren.

Klik op de luchthaven in de rechterbovenhoek van de Mac.

Klik op de HP-printer in de lijst.

Het duurt ongeveer 3 minuten om verbinding te maken.

Zodra u een blauw lampje op de printer krijgt, is deze met succes verbonden.

U bent een tijdje niet verbonden met uw netwerk terwijl we de printer in het netwerk hebben geïnstalleerd.

Druk de configuratiepagina af om het IPv4-adres van de printer te verkrijgen.

Open uw webbrowser, (Safari) type in het IPv4-adres voor de printer.

Hierdoor wordt de Embedded Web Server voor de printer geladen.

Nu kunnen we de printer via het draadloze netwerk configureren.

Klik op het tabblad Netwerk, klik aan de linkerkant op Draadloos, vul uw gegevens in voor het netwerk. (SSID-netwerknaam, stel deze in op de infrastructuur, vul uw wachtwoorden en coderingstype in)

Pas de instellingen toe.

Ga nu terug naar de luchthaven in de rechterbovenhoek van de Mac en selecteer uw netwerknaam.

We hoeven nu alleen de netwerkprinter op de Mac toe te voegen.

Klik op de Apple.

Klik op Systeemvoorkeuren, klik op het pictogram Afdrukken en scannen en klik vervolgens op het plusteken. Selecteer vervolgens de printer in de lijst en klik op Toevoegen. (mogelijk moet u op de vervolgkeuzelijst klikken om de naam van de printer te selecteren om deze toe te voegen)

Test de printer.

Als dit u helpt een oplossing te bereiken, klikt u op de knop 'Accepteren als oplossing'. Als je wilt, om dank te zeggen voor mijn moeite om te helpen, klik je op de "Thumbs Up" om me een pluim te geven. Laat het me alsjeblieft weten wat de uitkomst is. Een fijne dag verder!

Tags: