sponsored links

Ik kan XP niet activeren. Hoe kan ik met een levend persoon praten om uit te leggen dat ik geen piraat ben?

Ik heb een HD met Windows XP in de fabriek op een andere computer geruild en kan deze niet activeren. Hoe kan ik met een levend persoon praten om uit te leggen dat ik geen piraat ben? De originele computer ging slecht en ik gooide alles weg behalve de HD. De computer waar ik het in installeer had een slechte HD en geen Windows-schijf en dit leek de perfecte oplossing - een legale kopie van Windows op een werkende HD.


Ik heb een HD met Windows XP fabriek op een andere computer geruild en kan deze niet activeren.

Als XP vooraf is geïnstalleerd op de computer die is overleden, kunt u het niet naar een andere computer verplaatsen omdat het OEM is. U zou een ander exemplaar van Windows moeten kopen om het op een andere computer te installeren.

Kunt u Windows naar een nieuwe computer verplaatsen

Als het om een ​​Full- of een upgrade-licentie voor de detailhandel gaat - ja. U kunt het naar een andere computer verplaatsen, zolang het maar op één computer tegelijkertijd is geïnstalleerd (en als het een Windows 7-upgradeversie is, moet de nieuwe computer zijn eigen kwalificerende licentie hebben). De vorige Windows-installatie op de oude computer moet worden geformatteerd / verwijderd. Mogelijk moet u Microsoft bellen en uitleggen wat er is gebeurd om de activering te voltooien. Activeren op de tweede computer zal automatisch de licentie voor de eerste computer "deactiveren". De sleutel werkt met zowel 32 als 64 bits, maar er kan slechts één tegelijk worden geïnstalleerd.

Als het een OEM-licentie is - nee. OEM-licenties, waaronder Windows die vooraf op een computer zijn geïnstalleerd voordat ze zijn aangeschaft en Windows afzonderlijk zijn gekocht, zijn gekoppeld aan de eerste computer waarop ze zijn geïnstalleerd en kunnen niet naar een andere computer worden overgebracht. Als u Windows op een andere computer wilt installeren, moet u nog een exemplaar kopen.

XP activeren:
        http://support.microsoft.com/kb/307890

Tags: